17 Ekim 2010 Pazar

Patlıcanlı Tavuk Güveç

Fırsat bulamayınca resimleri bile bilgisayara aktaramadım. Paşa'nın öğle uykusu nerdeyse 1,5 saati doldurdu ve ben 3 çeşit yemek yaptım umarım paylaşmaya fırsat bulurum.
Geçen haftaiçi buzdolabını karışrırıken bulduğum kabak ve patlıcanların değerlendirilip çok da lezzetli bir akşam yemeğini sofrasına oturulması gerekince kendimce sebzeli bir malzeme hazırlayıp dolaba attığım kuşbaşı tavuk göğsüyle karıştırmaya karar verdim. İşte bu da sonuç :)


PATLICANLI TAVUK GÜVEÇ
MALZEMELER: (4 KİŞİLİK)
4 tane patlıcan
2 tane kabak
300 gr tavuk göğüs
1 büyük boy soğan
3 tane domates
kekik
tuz
YAPILIŞI:
 Sebzeleri ve tavukları ayrı kaplarda hazırlayıp birleştirdim. Öncelikle Patlıcanları soydum doğradım ve tuzlu suda beklettim. Kabakları doğradım. Soğanı zeytin yağında birkaç dakika çevirdim ve sebzeleri sırayla ekledim. (önce patlıcan sonra kabak) Sebzeler pişmeye yakınken domatesleri rendeleyip ekledim ve tuzunu kekiğini koydum. Bizim Paşa acı yiyemediği için kararbiber ve pul biber eklemiyorum. İsteğe bağlı olarak eklenebilir.
Ayrı kapta tavuklar suyunu salıp çekene kadar pişirdim. Sebzeli karışımı üzerine ekledim ve birkaç dakika beraber piştiler. Sonra güveç kaplarına aldım ve fırına verdim. 200 derece fırında 20 dakika kaldı ve çıkarıp kaşar peyniri rendesi ekledim 5-10 dakika kaşarlar eridi ve rengi değişince fırından aldım. Sonra yanına güzel bir havuç turp salatası ve pilavla yedik. Afiyet olsun bize :)

1 yorum:

  1. Ben de yapıyorum bu yemeği. Çok lezzetli oluyor.
    mommyslifetime.blogspot.com

    YanıtlaSil